Kereső aloldal használata

Az oldal keresőrendszere a keresési találatok szűkítésére, pontosítására van kialakítva.
A keresési találatok véletlenszerűen kerülnek megjelenítésre. A keresési találatokat a keresési beviteli mező és a szűrőgombok segítségével tudjuk szűkíteni, pontosítani.

Fontos és hasznos információk a kereséshez!

Kifejezés:
szó, szavak, név, márkanév, település, cím, pontos cím, kategória, szolgáltatás…
továbbiakban Kifejezés

Cím:
A cím lehet egy település, település és utca, település utca és házszám
továbbiakban Cím

Beviteli Mező:
A beviteli mezőbe beírhatod az általad keresett Kifejezést vagy Címet

FONTOS!!!
Nem mindegy, hogy egy cím kifejezésként vagy címként van megadva!!!
Lásd: Keresés beviteli mezővel

Szűrőgombok:

A főkategória választó gombok alatt az úgynevezett „szűrőgombok” találhatóak, ezek a következők: Közelemben, Megye, Város, Kategória, Másodlagos Kategóriák, Szolgáltatások, Nyitva, Legtöbbet Megtekintett, Legújabb, Ajánlott, Értékelés, Kupon.

FONTOS!!!

A szűrőgombok használata felülírja a keresési mező használatával megjelenített találatokat.

A szűrőgombokkal beállított találati listát lehet szűkíteni a beviteli mezőbe beírt kifejezéssel, viszont a keresési mezőbe beírt kifejezésre kiadott találatokat nem lehet szűkíteni a szűrőgombok segítségével.

A következő keresési lehetőségek vannak a kereső aloldalon:

 1. Keresés Beviteli mezővel
 2.  Keresés Szűrőgombok segítségével
 3.  Keresés Beviteli mező és szűrőgombok együttes használatával1. Keresés Beviteli mezővel
    1.1. Keresés beviteli mezővel Keresés gomb megnyomásával1.2. Keresés beviteli mezővel Keresési gomb megnyomása nélkül
  Cím beírásával, legördülő menüből történő kiválasztással
  1.3. Az 1.1 és 1.2 együttes-egymás utáni használatával

1.1 Keresés beviteli mezővel Keresés gomb megnyomásával
Az első elem a Kereső aloldalon a beviteli mező. Ez egy általános kereső funkció.
A beviteli mezőbe beírhatod az általad keresett Kifejezést és a Keresőgomb megnyomása után kilistázásra kerülnek azok a találatok, amelyekben megtalálható az adott kifejezés. Az összes olyan „hely” megjelenítésre kerül, amelyeknek a leírásában, nevében, kategóriájában, címszavai… között szerepel az általad megadott kifejezés. Ezek a találatok minden esetben véletlenszerűen kerülnek megjelenítésre. Ez azt jelenti, hogy az általad keresett „hely” nem biztos, hogy a találati lista első helyén jelenik meg.

1.2. Keresés beviteli mezővel Keresési gomb megnyomása nélkül Cím beírásával, legördülő menüből történő kiválasztással

Ezzel a keresési funkcióval a megadott Cím koordinátáihoz képest, távolság szerint kerülnek megjelenítésre a találatok.

Amennyiben beírásra kerül egy Cím, a kereső jobb oldalán megjelenik egy kör alakú státuszjelző szimbólum és a kereső mező alatt egy legördülő menü.

FONTOS!  Várd meg amíg ez a szimbólum eltűnik, majd várd meg amíg a kereső betölti az általad megadott Címet. Ezután a megjelenő listából válaszd ki a térkép ikonnal jelölt találatot, amelyik megfelel a keresésednek.
Lásd:

NEM kell megnyomnod a „Keresés” gombot Cím alapú keresés esetében,
ugyanis a találatra (Cím találatra) való kattintással elindul a keresés és rögtön megjelennek a találatok távolság szerinti sorrendben.

A keresésed pontosíthatod km-es körzet megadásával (lásd: 3. pont) A keresés légvonalbeli távolságot mér!

1.3. Az 1.1 és 1.2 együttes-egymás utáni használatával

Ha beírásra kerül 1.1 szerint egy Kifejezés és megjelennek a találatok, akkor van lehetőség további szűkítésre a beviteli mező használatával úgy, hogy 1.2 szerint ki kell választani egy Címet.

Például:
Ha a beviteli mezőbe beírjuk, hogy „ivóvíz”, akkor megjelennek azok a helyek, amelyeknél megtalálható az „ivóvíz” kifejezés.
Ha ezután beírásra és kiválasztásra kerül 1.2 szerint egy Cím, (Pl: Pécs, Szechenyi tér) akkor az „ivóvíz” keresése során megjelenített találatok a beírt és kiválasztott Címhez képest távolság szerint sorba rendezve jelennek meg.

Ez fordítva is működik. Ha előbb a Cím kerül kiválasztásra 1.2 szerint, akkor utána lehet 1.1 szerint a keresési mezőbe beírt kifejezéssel szűkíteni a találatokat.

 1. Keresés Szűrőgombok segítségével

2.1   Főkategória kiválasztása

Összesen 5 db színes főkategória választó gomb közül lehet választani, ezek: Összes, Hely, Esemény, Közintézmény, Közösfségi. Annak függvényében, hogy melyik gomb aktív (alapértelmezett állapotban az „Összes”) fog a helyek szűrése végbemenni. Például, ha a „Hely” gomb aktív, akkor nem fognak megjelenni sem templomok, sem kormányhivatalok/iskolák. Ellenben, ha a „Közösségi” gombot aktiváljuk, akkor viszont csak a közösségi főkategória alá tartozó kategóriákban lévő feltöltések jelenhetnek meg.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy melyik kategóriák tartoznak bele ezekbe a főkategóriákba, azt a Kategóriakereső aloldalon tudod megnézni: https://mapptic.com/kategoria-kereso/

Amennyiben másik Főkategória kerül kiválasztásra, akkor az addig beállított szűrési paraméterek visszaállnak a kezdő állapotba.

2.2 Visszaállítás gomb

A „Visszaállítás” gomb segítségével vissza tudod állítani az összes előzőlegesen beállított szűrőparamétert az alaphelyzetbe, ennek az a haszna, hogy nem kell őket egyesével visszaállítanod, hanem gyorsan, egy gombnyomásra visszatérhetsz a kezdőponthoz, és új keresést indíthatsz!

2.3   Szűrőgombok

A főkategória választó gombok alatt az úgynevezett „szűrőgombok” találhatóak, ezek a következők: Közelemben, Megye, Város, Kategória, Másodlagos Kategóriák, Szolgáltatások, Nyitva, Legtöbbet Megtekintett, Legújabb, Ajánlott, Értékelés, Kupon.

 • Közelemben: Kilistázza a jelenlegi GPS koordinátáid (telefon esetében GPS koordináták, asztali számítógép esetében IP cím alapján, (ami viszont eltérhet a pontos GPS koordinátáidtól) alapján megjeleníthető helyeket, közelségük szerint. A keresés légvonalbeli távolságot mér!
 • Megye: Kiválaszthatsz egy, vagy több megyét Magyarország megyéi közül, ez alapján fogja a szűrést elvégezni a keresőfelület.
 • Város: Abban az esetben választható, ha már előtte választottál Megye szűrőt, ugyanazon az elven működik, mint a Megye szűrő: egy, vagy több várost kiválaszthatsz, amik az előzőleg kiválasztott megyébe/megyékbe tartoznak, és ez alapján fog a felületen a szűrés megtörténni.
 • Kategória: Egy, vagy több kategóriát ki tudsz választani, ami alapján a szűrés végbemegy. Csak azok a kategóriák fognak megjelenni, amik az 2.1 pontban kiválasztott főkategóriába tartoznak! A teljes kategória listát itt érheted el: https://mapptic.com/kategoria-kereso/
 • Másodlagos Kategóriák: Másodlagos kategória abban az esetben választható, amennyiben előzőlegesen már legalább egy Kategória kiválasztásra került a Kategória szűrőben. A Másodlagos Kategóriák a Kategóriákra épülnek. Ezek tovább bontanak egy Kategóriát, mint például: a Masszázs kategória esetében ilyen lehet a „Thai masszázs”. Egyszerre több Másodlagos Kategória is kiválasztásra kerülhet.
 • Szolgáltatások: Szolgáltatást abban az esetben lehet kiválasztani, ha előzőleg legalább egy Kategória már kiválasztásra került. Szolgáltatás lehet például Wi-Fi, Mozgáskorlátozott Mosdó, stb. Ha a szolgáltatások szűrőnél több minden kerül kiválasztásra, akkor csak azok a „helyek” jelennek meg, amelyeknél minden beállított szolgáltatás elérhető. Ha kettő van beállítva és csak az egyik van az adott „helynél”, akkor nem jelenik meg a találati listában.
 • Nyitva: A gomb megnyomása után csak a jelenleg nyitva tartó helyek kerülnek listázásra (azok sem fognak megjelenni, ahol a tulajdonos nem állított be nyitvatartási órákat).
 • Legtöbbet Megtekintett: A helyeket megtekintési számuk szerint fogja a rendszer csökkenő sorrendben megjeleníteni.
 • Legújabb: A helyeket létrehozásuk (az oldalra való feltöltésük) időpontja szerint fogja rendszer csökkenő sorrendben megjeleníteni.
 • Ajánlott: Az oldalon kiemelésre került helyek szerint fogja a helyeket a rendszer sorrendbe állítani.
 • Kupon: Olyan helyek fognak csak megjelenni, ahol aktív, jelenleg is felhasználható kupon van a helyhez csatolva.

A szűrőgomboknál fontos tudni, hogy a szűrőgombok egy részénél, csak azok közül tudunk választani, amihez tartozóan van feltöltve tartalom az oldalra.
Pl:
Ha a feltöltésnél választható olyan kategória, hogy „Tó”, de nincs olyan tartalom az oldalon, aminek az a kategóriája hogy „Tó”, akkor a keresőfelületen nem jelenik meg a kategória legördülő menüjében a „Tó”kategória.

3. Keresés Beviteli mező és szűrőgombok együttes használatával

FONTOS!!!
A szűrőgombok használata felülírja a keresési mező használatával megjelenített találatokat.

A szűrőgombokkal beállított találati listát lehet szűkíteni a beviteli mezőbe beírt kifejezéssel, viszont a keresési mezőbe beírt kifejezésre kiadott találatokat nem lehet szűkíteni a szűrőgombok segítségével.

Tehát ha kiválasztásra kerül a szűrőgombok segítségével az a kategória, hogy „Ivókút”, akkor megjelenik az összes Ivókút kategóriával ellátott „Hely”. Ha ezután a beviteli mezőbe beírjuk, hogy „Pécs” és 1.2 szerint kiválasztjuk a Címet, akkor „Pécs” koordinátáihoz képest távolság szerinti sorrendben jelennek meg a találatok.

Ha fordítva történik előbb a beviteli mezőbe kerül beírásra 1.1 vagy 1.2 szerint valami, akkor a keresési találatok nem szűkítésre kerülnek, hanem a Szűrőgomb használatával törlődik a beviteli mezőben beírt kifejezés/Cím alapján megjelenített találati lista. Csak az aktív szűrőgomb által megjeleníthető találatokat lehet látni.

4. Távolság szerinti keresés (km szűrő)

A km szűrő 2 esetben alkalmazható:

1. Amennyiben előzőlegesen megadtál egy címet a Keresés beviteli mezőben (lásd: 1.2-es pont)
2. Amennyiben előzőlegesen rákattintottál a „Közelemben” gombra (lásd: 2.3-as pont, „Közelemben”)

Amennyiben a fentebb felsorolt 2 feltétel egyike teljesül, lehetőséged van használni a km szűrő csúszkát, ezt egyszerűen a fehér színű karikára kattintva, majd annak mozgatásával használhatod. A kereső algoritmus a megadott km távolság szerint fogja maximalizálni a találati listában szereplő helyek tőled (vagy a megadott helytől) való maximum távolságát.